NÄYTÄ ALASIVUT [ + ] 

Linkit >> Eurooppa

Nettilinkkejä eurooppalaisiin sivustoihin

WDF eli World Darts Federation on lajin kansainvälinen kattojärjestö. WDF:n sivuilta löytyvät yhteystiedot kaikkiin eurooppalaisiin jäsenmaihin kuin muuallekin maailmaan. Sivuilta löytyy myös paljon tulostietoa, sääntöjä ja historiaa. Liiton pj on Kanadan Bill Hatter, varapuheenjohtajat tulevat Australiasta Kelvin James ja USA:sta Buddy Bartoletta, tekninen neuvonantaja on Englannin Oliver A. Croft OBE, pääsihteeri Walesin Dave Alderman, rahastonhoitaja Saksan Sabine Shanahan ja turnausjohtaja Norjan Roy Price. Mm. rankinglistoja pitää Espoosta käsin yllä Sports Administrator Taina Nurmela.

BDO eli British Darts Organisation on Brittein saarten kattojärjestö. Se kattaa niin Englannin, Walesin, Skotlannin kuin Kanaali-saaretkin. Pohjois-Irlanti ja Man-saaret ovat erillään. BDO on lajin vahva tekijä ja sen tekemisiä tietyssä määrin seuraa koko muu maailma. Nykyään puheenjohtajana toimii Sue Williams.


IDPA eli International Darts Players Association on ammatti- ja puoliammattipelaajien pääosin brittiläinen yhteenliittymä. Pelaajat edustavat BDO:ta ja pelaavat sen alaisia kisoja.


PDC eli Professional Darts Council on ammattipelaajien yhteenliittymä. PDC sivuilla on reaaliaikaista tietoa PDC:n kisoista ja tapahtumista. Phil Taylor on lajin 16-kertainen ja kiistaton kuningas. Hollannin Raymond van Barneveld ja Michael van Gerwen sekä monet muut pelaajat Englannista, Skotlannista (hallitseva maailmanmestari Gary Anderson), Walesista, Irlannista ja Belgiasta ovat kovan luokan haastajia ja nostavat omalla panoksellaan PDC:n organisaationa lajin ykköseksi. Lajin parhaat kisalähetykset ovat nähtävissä Live PDC:n kautta.

Saksasta hoidettavat PDC Euroopan sivut löytyvät täältä


WDF jäsenmaiden sivuja: