Search
Close this search box.

Miten mukaan ?

Tervetuloa mukaan !

Kuinka liittyä darts-seuraan?

Suomessa on n.90  seuraa, joista pääosa on eteläisessä Suomessa.
Suomen Dartsliiton toimistosta saat tarkempaa tietoa toimivista kerhoista ja yhdyshenkilöistä tai voit kurkata tiedon täältä.

Seuroihin pääsee varsin helposti mukaan eikä heittotaidonkaan tarvitse olla ihmeellinen. Vasta-alkajat otetaan mukaan siinä missä kokeneemmatkin pelurit. Seurojen jäsenmaksut vaihtelevat suuresti, riippuen seuran käytännöistä. Siihen voidaan sisällyttää myös jäsenen niin halutessa, Dartsliiton kilpailulisenssi, jolla pääsee kisaamaan liiton alaisissa kisoissa.

Oikea, ja helpoin, paikka päästä mukaan toimintaan on seuran viikkokisat. Viikkokisapaikat Suomessa löytyvät listattuna täältä ja Kisailu.net sovelluksessa pääset vaikka suoraan ilmoittautumaankin haluamaasi kisaan.

Lähes jokainen seura pelaa yhtenä arki-iltana kotipaikassaan pienen kisan. Osallistuminen maksaa yleensä n.5 euroa ja jos oikein huonosti käy sillä saa pelata kaksi ottelua. Taitojen karttuessa pelejä tulee enemmän ja osallistumismaksulla saa jo kohtuullisen määrän pelikokemusta.
Jäsenyyttä ei edellytetä vaan voi kokeilla ja seurata taitojensa kehittymistä ns. willinä pelaajana.
Jo muutaman kuukauden pelaamisella voi saada paikan seuran III- tai IV-joukkueissa ja päästä mukaan SM-liigan alimman tason peleihin. Liigaa pelataan yleensä syyskuusta huhtikuuhun yhtenä lauantaina per kuukausi.

Kuinka liittyä Suomen Dartsliittoon?

Suomen Dartsliiton jäseniä ovat seurat. Seurojen liittymiselle ei ole määrätty aikarajoja.

Kilpailulisenssit taas ovat voimassa kilpailukauden (1.7-30.6) eikä kesken kautta liittyvä saa maksuista hyvitystä. Tämä kannattaa huomioida, jos on alkuvuodesta liikkeellä seuran perustamisen kanssa ja jättää liittyminen kevääseen tai alkukesään, jolloin pääsee aloittamaan kauden alusta 1.7. 

Uuden seuran suositeltu minimijäsenmäärä on 10 jäsentä. Tämä siksi, että uudessa seurassa tarvitaan puheenjohtajaa, sihteeriä, rahastonhoitajaa, yhdyshenkilöä ja muita ”virallisia” henkilöitä. Alle 10 hengen seura ei saa toimintaansa pyörimään ja vähitellen into lakkaa ja hyvin käynnistynyt pelaaminen hiipuu toimijoiden puutteessa jo vuoden parin kuluessa. Tuosta 10 jäsenen rajasta joustetaan tilanteen mukaan ja yhteydenotto toimistoon selventää asiat.

Kaikkia seuran jäseniä ei ole pakko ilmoittaa liittoon. Ne pelaajat, jotka haluavat osallistua Suomen Dartsliiton alaisiin kisoihin, joutuvat hankkimaan kilpailulisenssin tai vaihtoehtoisesti kertalisenssin, joka on voimassa kisaviikonlopun. 

Joka tapauksessa uuden seuran täytyy rekisteröidä itsensä yhdistysrekisteriin (PRH), mutta liittoon voi liittyä jo heti seuran perustamiskokouksen jälkeen.
Yhdistysrekisteri tarjoaa rekisteröinnin yhteydessä myös erilaisia sääntövaihtoehtoja, joista seura voi valita mieleisensä. Rekisteröinti on helppo tehdä tuon yo. linkin kautta ja se on maksullinen.

Maksut liitolle
Uusille seuroille tulevia maksuja ovat:
– kirjaamismaksu
– seuran jäsenmaksu
– sekä tarvittava määrä kilpailulisenssejä.

Liittymislinkit, kaikki maksutiedot ja selitykset erilaisista lisenssivaihtoehdoista löytyvät täältä.

Lajiesittelystä löytyy lisätietoa mm. taulun asennuksesta, digikirjauksesta, kisailu.net- käytöstä ja erilaisista darts-peleistä

Toimistolle kannattaa ottaa yhteyttä, jos tarvitsee apua seuran perustamisvaiheessa.
Toiminnajohtaja Veijo Viinikka 045-7875457

Anna palautetta alla
olevasta lomakkeesta