Search
Close this search box.

SDL Liittohallitus 5.3.2024 kokoustiedote

Säännölliset hallituksen kokoukset pyörivät kuukausittain tiistaisin ja kokoonnuimme tällä kertaa pidempään istuntoon. Hyvin hallitus jaksoi tällä kertaa 2 tuntia ja 40 minuuttia käydä läpi monta asiakohtaa.

Nordic Cup

Nordic Cup tiedote liiton sivuilla. Hallitukselle tieto päätöksestä meni päätöksen ja tiedotteen julkaisemisen jälkeen. Hallituksen kanssa käytiin läpi asiaa. Hallitus pohti tässä keskustelussa toimintatapoja ja tiedonkulun parantamista sekä keinoja, millä taloutta saadaan tasapainotettua.

Kevätkokousajankohta su 5.5.2024 klo 14

Hallitus päätti kokousajankohdan ja päätti, että kokouksessa on etäosallistuminen. Mahdollista on osallistua toiminnanjohtajan kanssa kokoukseen eli läsnäolomahdollisuus Jyväskylässä Black Diamond Biliard & Darts.

Kevätkokoukseen valmistellaan sääntöjen mukaiset asiat, kuten tilinpäätös ja toimintakertomus. Sekä valmistellaan yhdistyssääntöjen päivitys ja kurinpitosäännöstö. Kevätkokouksen jälkeen tehdään sääntöjen muutosilmoitus Patentti- ja rekisterihallitukselle (PHR) ja sääntöjen rekisteröinnin jälkeen voidaan siirtyä muutettujen sääntöjen mukaiseen toimintamalliin. Tämä tarkoittaa, että liittokokouksessa valittava kurinpitovaliokunta voidaan valita syyskokouksessa.

Tämä on ensimmäinen vaihe liiton kuripitovaliokunnan perustamisessa. Urheilussa lajiliitoilla tulee olla hallitustoiminnasta eriytetty kurinpitoelin. Olympiakomitea on laatinut ohjeita ja malleja, joiden pohjalta asiaa viedään liitossa eteenpäin.

Hallituskokoonpano

Hallitus sai eroilmoituksen Jani Keskinarkaukselta (varajäsen) ja hallitus myönsi Janille eron. Janille kilpaileminen on nyt ykkösasia. Hallitus toivottaa Janille pelionnea!

Toiminnanjohtajan asiat

Toiminnanjohtaja esitteli uuden talousraportoinnin. Hallitukselle saadaan paremmin informoitua taloustilannetta kassavirtalaskelman avulla, jossa tulojen ja menojen realisoituminen sekä tilitilanne seurataan täsmällisesti ja ennustetaan mahdollisimman tarkasti. Hallitus antoi positiivista palautetta raportoinnista.

Seuraavaksi kehitetään muutakin raportointia, jotta tilannekuva on helpommin hallituksella seurattavissa.

Toiminnanjohtaja esitteli Finnish Open valmistelun statusta, kisa on kilpailukalenterissa kesäkuu 2024. Toisena esityksenä oli vuoden 2025 kisapaikkojen tilanne. Sovittiin, että kilpailusihteeri ja toiminnanjohtaja käyvät 2025 kilpailupaikkojen esitystä tarkennetusti läpi ja täsmentävät tätä esitystä hallituksen seuraavaan kokoukseen mennessä, jotta asiasta voi hallitus tehdä päätöksen silloin.

Sidosryhmäasiat

Todettiin WDF vuosi-ilmoitus ja eDarts IDF/EDU organisoitumiseen lähetetty vastaus liiton puolesta. Olympiakomitean vuosikokoukseen liitto tulee osallistumaan.

Toimenpiteet

Tässä kokouksessa ei aloitettu uusia toimenpiteitä, koska kevätkokousta ennen riittää paljon tehtävää. Edellisen kokouksen toimenpideseurantaa tehdään hallituksen toimesta ja toimintakäsikirjatyö sekä vapaaehtoistoiminnan ja valiokuntatyön selvitys jatkuu. Tässä kokoukselle hallitukselle nostettu materiaali oli Hyvä hallinto lajiliitossa, joka löytyy Olympiakomitean sivuilta.

Muut asiat

Muissa asioissa kerrattiin kokouksessa nousseita kehitysasioita.

Kokoustiedotteen on laatinut puheenjohtaja.

Liiton yhteystiedot nettisivuilla https://darts.fi/liiton-yhteystiedot/

Seuraa toimintaamme somessa!

Anna palautetta alla
olevasta lomakkeesta